Silva-sermien ilme ja muotokieli perustuu suomalaisen designin selkeään ja tarkoituksenmukaiseen linjaan. Suunnittelussa on tavoiteltu 50-luvun arkkitehtuurin tyylikkyyttä.

Juuri nyt yhteiskunnassamme eletään muutosten ja uudelleenjärjestelyjen aikaa. Tämä peilautuu luonnollisesti myös julkisten tilojen käyttöön ja tilantarpeeseen. Muutokset vaativat joustavuutta fyysiseltä ympäristöltä. Tiloja sopeutetaan uusiin olosuhteisiin järjestelemällä työpisteitä ja yhteisiä tiloja muuttuneitten tarpeitten mukaisiksi.

Vapaasti seisovat Silva-sermit, tilanjakajat, ja seinäkkeet tarjoavat joustavuutta tilankäyttöön. Niitä voidaan tarpeen mukaan taivuttaen muotoilla aaltomaisesti haluttuun asentoon ja nopeasti siirtää ja pystyttää erottamaan tai rajaamaan tiloja tilapäisiin tarpeisiin tai pysyvämpäänkin käyttöön. Työpisteen yksityisyys ja äänenvaimennus onnistuu Silva-sermien avulla.

Erottavan seinän rakentaminen suureen, usein hallimaisen korkeaan tilaan on mittava operaatio. Vapaasti seisovilla Silva-tilanjakajilla asia voidaan ratkaista edullisesti ja nopeasti. Tilan palauttaminen ennalleen käy kädenkäänteessä.

Sermit sopivat erinomaisesti myös tilapäiskäyttöön yleisötapahtumissa ohjaamaan kulkua tai vaikkapa yleisöteltan kahvipisteen rakentamiseen. Tapahtuman jälkeen malliston taipuisat sermit voidaan rullata kokoon ja säilyttää kuljetuspakkauksessaan vastaista tarvetta varten.